Rodajul motorului influiențează repararea ulterioară a blocului de motor | Автосервис Forsaj в Бельцах

Rodajul motorului influiențează repararea ulterioară a blocului de motor

Rodajul motorului influiențează repararea ulterioară a blocului de motor

Un motor auto este o unitate complex, în care toate elementele trebuie să funcționeze armonios. Atunci când cumpără un vehicul, proprietarul potențial se concentrează asupra motorului, puterii sale și opinia altor șoferi cu privire la funcționarea mașinilor cu un motor similar. Adesea, pe Internet, puteți găsi recenzii contradictorii despre un anumit model de motor. Utilizatorii se bazează pe propria experiență, iar acesta diferă în funcție de:

– Piese de schimb utilizate în unitate;

– Maniera de conducere;

– Calitatea diagnosticării motorului înainte de instalare;

– rodajul motorului.

Majoritatea cumpărătorilor nu acordă atenție ultimului punct. Rularea competentă a motorului ajută la prelungirea duratei de exploatare a pieselor sale, în special a capului blocului motor.

Luați în considerare recomandările de bază pentru rularea  motorului:

1) Reduceți timpul de repaus la fucționare;

2) Este necesar să  minimizați numărul de frânări și accelerații bruște;

3) Nu  mențineți motorul la aceeași turații pe perioadă lungă de timp;

4) Când conduceți mașina „în forțare”, trebuie să reduceți timpul de deplasare la turații mici;

5) Nu este recomandat să măriți greutatea mașinii în timpul rodajului, adică să transportați încărcături mari sau să plasați mai mult de doi pasageri în cabină;

6) Acul tahometrului trebuie menținut la nivelul de 2-4 mii de turații.

Nu numai unitățile noi trebuie să fie rodate, ci și motoarele, în care piesele de schimb au fost înlocuite cu altele noi, dacă acestea interacționează cu piesele vechi. De exemplu, atunci când instalați pistoane noi, inele.

Rodajul necorespunzător poate necesita repararea blocului motor și a altor componente. Apropo, defectarea capului motorului este o problemă obișnuită cu care se confruntă proprietarii de mașini după un rodaj incorect.

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять