Sfaturi de la Forsaj: cum să nu admiți reparația mașinii la alunecarea de durată | Автосервис Forsaj в Бельцах

Sfaturi de la Forsaj: cum să nu admiți reparația mașinii la alunecarea de durată

Sfaturi de la Forsaj: cum să nu admiți reparația mașinii la alunecarea de durată

Fiecare sistem al vehicului are propria marjă de rezistență. Dacă mașina este nouă, atunci șoferul are dreptul să greșească. Cu toate acestea, repetarea lor poate duce la repararea automată.

Luați în considerare principalele componente ale unei mașini, care cel mai probabil se rup, după alunecarea de durată în noroi sau zăpadă.

1) Motor. Două situații direct opuse sunt periculoase: hiperaîncălzirea și hipoîncălzirea. Primul este întotdeauna periculos, iar al doilea – atunci când alunecați neșteptat în zăpadă. Mulți proprietari nu încălzesc mașina la temperatura de funcționare și pornesc cu motorul rece. Încălzirea motorului este necesară pentru a aduce fluidele tehnice la indicii de vâscozitate specificați și pentru a menține distanțele de lucru între piesele de schimb. Funcționarea motorului fără încălzire poate duce la defecțiuni grave și, prin urmare, la necesitatea reparațiilor auto. Supraîncălzirea motorului înseamnă că nu există suficient flux de aer pentru o răcire adecvată. În condiții normale de funcționare, sistemul de răcire standard nu permite supraîncălzirea. Cu toate acestea, la turații mari, mașina ar trebui să fie în mișcare și nu în îngropată în noroi. Desigur, cu o alunecare scurtă, nu se va întâmpla nimic rău.

2) Transmisie. Nu alunecați pe un vehicul cu variator sau transmisie automată. Acest lucru aduce la supraîncălzirea cutiei și, ulterior, la reparația acesteia (site-ul de service auto). La mașinile cu transmisie manuală, la alunecare prelungită, ambreiajul poate defecta conexiunea cutiei de viteze și volanta motorului. Mai mult, un detaliu nou cât și unul vechi se pot defecta. Cele mai frecvente defecțiuni sunt ale căptușelilor de frecționare. În unele cazuri, este posibilă o defecțiune a diferențialului osiei sau cutiei (prețuri pentru reparații auto).

Merită să ne amintim că mașina este echipată cu multe piese din plastic care pot fi smulse ușor și neobservat în zăpadă sau noroi. Acestea sunt anterele sub mașină, bare de protecție, pragurile ușilor, clapete de noroi.

Dacă în câteva minute nu puteți ieși singur, nu are rost să alunecați, este mai bine să recurgeți la alte metode de ieșire în situație dificilă.

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять