Sfaturi de la Forsaj: ce măsuri de îngrijire a mașinii trebuie să aveți în vedere în timpul sezonului de primăvară | Автосервис Forsaj в Бельцах

Sfaturi de la Forsaj: ce măsuri de îngrijire a mașinii trebuie să aveți în vedere în timpul sezonului de primăvară

Sfaturi de la Forsaj: ce măsuri de îngrijire a mașinii trebuie să aveți în vedere în timpul sezonului de primăvară

Primăvara este o perioadă specială pentru proprietarul mașinii. După iarnă, piesele auto necesită o inspecție mai amănunțită. Diagnosticarea utilajului previne defecțiuni grave și reduce riscul de surprize neplăcute.

Luați în considerare ce trebuie să detectați atunci când testați o mașină primăvară:

1) Șasiu: sistem de frânare, suspensie, anvelope. Aceste piese trebuie verificate în mod regulat, mai ales după perioada de iarnă. Dacă găsiți rugină, urme de ulei sau alt lichid, nu amânați o vizită la service auto. Lucrările de lăcătușerie poate fi împărțite în mai multe etape, implicînd cele mai problematice părți ale mașinii. Amortizoarele, arcurile și cupele de sprijin necesită întreținere la timp. Este posibil să fie nevoie de înlocuite. De asemenea, trebuie să verificați capetele de direcție, cutiile de viteze, articulațiile sferice, plăcuțele de frână, șinele, blocurile silențioase. Defecțiunilor acestor piese aduce mașina la rulare defectuasă și sacadată. Piese auto de calitate (piese auto md bălți) pot fi achiziționate de la Forsaj.

2) Anvelope și roți. Inspectați cu atenție roțile de iarnă înainte de a le depozita pentru sezonul următor. Anvelopele de vară soase de la păstrare necesită, de asemenea, o atenție deosebită. Dacă nu aveți un set de anvelope de vară, trebui să cumpărați unul.

3) Uleiuri de motor și transmisie. Acestea trebuie schimbate la timp (schimb auto). Înlocuirea la timp a lubrifiantului permite motorului să funcționeze mult timp și fiabil.

4) Sistem de evacuare. Dacă simțiți mirosul de gaze de eșapament sau observați o modificare a sunetului de eșapament, vizitați un atelier auto. Aceste semne pot indica supraîncălzirea sistemului sau o încălcare a etanșeității acestuia.

Experții recomandă să efectueze diagnosticarea computerizată a mașinii cel puțin o dată pe an. Mulți proprietari de mașini recurg la aceasta după iarnă. Această procedură vă permite să identificați în timp util defecțiunile mașinii, să vă pregătiți pentru sezonul activ de vară, când mașina este utilizată mai intens in conditiile orasului Autocity Bălți.

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять