Cum să stabiliți necesitatea de calibrare a alinierii roților? | Автосервис Forsaj в Бельцах

Cum să stabiliți necesitatea de calibrare a alinierii roților?

Cum să stabiliți necesitatea de calibrare a alinierii roților?

Camberul și converegența roților este o caracteristică importantă a unei mașini, care determină manevrarea acesteia și, ca urmare, siguranța mișcării pe carosabil. În fabrică, constructorii au stabilit indicatorii optimi de aliniere a roților pentru mașină, dar în timpul funcționării, piesele auto se uzează, iar roțile se abat de la parametrii specificați. Calibrarea (geometria rotilor) le permite să revină la poziția lor normală.

Ce este camberul și convergența roților

Camberul este unghiul dintre planul roții și perpendiculara coborâtă pe suprafața drumului, adică un indicator cât de verticală este roata. În funcție de unghiul de înclinare al roții, se poate vorbi de camber negativ (roata este deviată spre exterior) sau pozitiv (roata este deviată spre interior).

Convergența este un indicator al paralelismului roților din spate și față unul față de celălalt. Dacă roțile sunt întoarse spre exterior, aceasta este o convergență pozitivă. Dacă roțile sunt întoarse una spre cealaltă, spre interior, convergența este negativă.

Când se verifică alinierea roților

Nu neglijați procedura de diagnosticare și calibrare a alinierii roților (reglarea geometriei rotilor), chiar dacă abaterile roților nu sunt vizibile cu ochiul liber. Indirect, următoarele semne vor indica faptul că alinierea roților nu este normală:

  • la intrarea într-un viraj se aude scârțâit de anvelope;
  • la conducerea în linie dreaptă, volanul este denivelat;
  • la frânare și la creșterea vitezei, mașina derapează;
  • uzura cauciucului sporită.

Diagnosticarea alinierii roților este recomandată la fiecare șase luni sau la fiecare 15-20 mii de kilometri parcurși. Dar există cazuri în care procedura de calibrare (reglarea geometriei rotilor) trebuie efectuată mai devreme, de exemplu:

  • conduci pe drumuri accidentate majoritatea timpului;
  • ați înlocuit recent piese ale trenului de rulare, de exemplu suspensie, bucșe, articulații sferice.

Autoservice Forsaj furnizează de mai bine de 15 ani servicii de calibrare a alinierii roților în Bălți și în nordul republicii. Apelați pentru diagnosticare  la +373 787 720 20 sau lăsați detalii în formularul de feedback, iar noi vom reveni cu un apel.

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять