Semne de reparare a cutiei de viteze – reparații cutii de viteze în Bălți | Автосервис Forsaj в Бельцах

Semne de reparare a cutiei de viteze – reparații cutii de viteze în Bălți

Semne de reparare a cutiei de viteze – reparații cutii de viteze în Bălți

Cutia de viteze este un dispozitiv complex și important și trebui să i se acorde o atenție special în timpul funcționării mașinii, indiferent de tipul transmisiei. Sarcina cutiei de viteze este de a transmite forța de la motor cu diferite intervale cantitative de rotații. Un set de angrenaje   cu coeficienți de transmisie diferiti, mărește sau scade turațiile roților. O problemă a cutiei de viteze, care nu este identificată la timp duce deseori la reparații costisitoare.

Semne în cazul cărora este necesar să mergeți imediat la service auto:

1) Imposibilitatea conectării vitezei. Aceasta este una dintre cele mai frecvente defectiuni a „mecanicii”. Când încercați să activați viteza, maneta pare să se blocheze și nu se conectează complet. Motivele unei astfel de defecțiuni pot fi: ulei cu un indice de vâscozitate scăzut, rupere de ambreiaj, dereglarea culisei.

2) Mirosul de arsură. Semnalează supraîncălzirea cutiei de viteze din cauza sarcinii sporite sau scăderea critică a nivelului de ulei.

3) Zgomot în poziția neutrală. Poate proveni de la rulmenți primari uzați ai arborelui. De asemenea, poate indica un nivel scăzut de ulei, defectarea dispozitivului de eliberare, tipul greșit de ulei.

4) Erori de   transmisie. În cazul unei accelerații sau frânări bruște, selectorul de viteze trece spontan la „neutru”. Există mai multe motive pentru această defecțiune: distrugerea rulmenților unității de putere, uzura severă a, dinților, sincronizatorilor și a roților dințate, reglarea greșită a mecanismului de selectare a treptelor de viteză.

5) Defecțiunea coșului ambreiajului și a plăcii de cuplare. Poate fi dificil să schimbați treptele de viteză, se aud sunete străine, alunecare, zumzet puternic la apăsarea pedalei. Trebuie să rețineți că piesele ambreiajului necesită înlocuirea periodică, în medie, la fiecare 100 – 160 de mii de kilometri.

Conducerea unei mașini cu astfel de defecțiuni nu este sigură. Sinestătător este dificil să se determine cauza defecțiunii. Mai bine să recurgeți la ajutorul unui service auto, care este specializat în repararea cutiilor de viteze (cutii de viteze).

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять