O scădere a turației motorului este o problemă obișnuită cu care se confruntă mulți șoferi. Lipsa turației motorului poate duce la defecțiuni grave. Prin urmare, este necesar să se identifice cauza turațiilor „plutitoare» și să fie eliminate. Se întâmplă că proprietarii de mașini nici măcar nu încearcă să găsească motivul, considerându-l norma. De aceea, mulți dintre ei ulterior sunt împinși la reparații capitale a sistemelor mașinii.
Deci, să analizăm principalele motive a scăderii turațiilor:
1) Combustibil de calitate scăzută. La alimentarea cu combustibil de calitate scăzută funcționarea motorului poate fi defectuoasă. Diagnosticul motorului va ajuta la determinarea cauzei.
2) Nivel scăzut de combustibil. În acest caz, turația motorului poate scădea și, uneori, mașina pur și simplu nu pornește. Deplasarea sistematică cu o cantitate mică de combustibil va deteriora motorul.
3) Defecțiunea senzorului turarațiilor de repaos. Chiar și poluarea obișnuită a combustibilului contribuie la funcționarea defectuoasă a acesteia. Ca urmare, turația motorului începe să „plutească”.
4) Bujiile uzate sunt una dintre cele mai frecvente cauze. Cu toate acestea, chiar și cu o înlocuire recentă a pieselor de schimb, această opțiune nu trebuie exclusă dacă piesele sunt de calitate scăzută.
5) Lipsa sau excesul de aer din carburator, de exemplu, din cauza unui filtru poluat. Acumularea de deșeuri duce la pierderi din puterea motorului și, prin urmare, la „escapade” a turațiilor.
6) Șuruburi slăbite. În acest caz, răsucirea va ajuta la rezolvarea problemei și la stabilizarea vitezei.
Diagnosticul auto, de exemplu, diagnosticul Nissan, deservirea mașinii vă poate ajuta să evitați turațiile scăzute a motorului. O atitudine atentă și grijulie față de mașină este cheia funcționării sale durabile.