Service auto din Bălți dezvăluie secretul de ce o mașină funcțională este mai economă | Автосервис Forsaj в Бельцах

Service auto din Bălți dezvăluie secretul de ce o mașină funcțională este mai economă

Service auto din Bălți dezvăluie secretul de ce o mașină funcțională este mai economă

Fiecare șofer știe că iarna consumul de combustibil este mai mare decât vara din cauza factorilor sezonieri:

 • încălzirea motorului;
 • utilizarea sobei auto;
 • conectarea permanentă a farurilor;
 • depășirea nămeților de zăpadă;
 • alunecarea.

Autoservice Bălți informează cum să economisiți combustibil la costuri minime și cum să deserviți mașina la service auto pentru a reduce costul benzinei.

Starea vehiculului afectează consumul de combustibil. Dacă efectuația deservirea tehnică regulată, folosiți piese de schimb și consumabile bune și de înaltă calitate, cu siguranță mașina va fi exploatată mai mult timp și consumul de combustibil va fi mai mic. Pentru a reduce consumul de combustibil în timpul iernii, trebuie să monitorizați:

 1. stării tehnice a mașinii:
 • bujii (dacă nu schimbați la timp, aceasta va spori consumul de benzină cu 5%);
 • filtre de aer si combustibil (filtrele murdare vor spori consumul cu 10%);
 • reglarea sistemului de ghidare a motorului (o defecțiune crește consumul de combustibil cu 50%);
 • defectele sistemului de frânare (sporește consumul cu 15%).
 1. Înlocuirea uleiului. Alegeți uleiul potrivit de motor, de vâscozitatea uleiului depinde cât de repede pornește motorul la temperaturi sub zero. Pentru perioada de iarnă, uleiurile sintetice și semisintetice cu vâscozitate scăzută sunt potrivite – vor reduce fricțiile părților mobile a motorului (reduce consumul de combustibil cu 80 de litri pe an).
 2. Specialiștii service auto Bălți recomandă să monitorizați constant presiunea în anvelope. Temperaturile scăzute pot reduce presiunea în anvelope. Pentru a economisi combustibil, presiunea în anvelope trebuie verificată în mod regulat.
 3. Izolarea capotei unei mașini cu o pătură. Dacă temperatura scade la -15 ° C, atunci se poate folosi o protecție suplimentară împotriva temperaturii scăzute. Aplicarea pe suprafața internă a capotei a unei pături speciale va ajuta la reducerea timpului de încălzire a motorului.

Economia consumului de combustibil și a finanțelor, în timpul iernii, este  un subiect acut pentru majoritatea șoferilor. Desigur, poți suporta consumul mare de combustibil și poți cheltui sume fabulos de uriașe pe benzină, sau chiar poți închuia mașina în garaj până se încălzește. Posedând informațiile necesare, poți face iarna economii de benzină. Consultați-vă la un specialist și faceți o programare pentru diagnosticare +373 78 77 20 20.

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять