Sfaturi de la Forsajservice: Cum să prelungiți durata de exploatare a bateriei electromobilelor | Автосервис Forsaj в Бельцах

Sfaturi de la Forsajservice: Cum să prelungiți durata de exploatare a bateriei electromobilelor

Sfaturi de la Forsajservice: Cum să prelungiți durata de exploatare a bateriei electromobilelor

Înainte de a cumpăra un automobil electric, oamenii se întreabă despre durata de exploatare a bateriei. Acest element al mașinii este cel mai scump și doresc să știu cât va dura și dacă este posibil să se prelungească perioada de funcționare a acestuia. Experții de la Forsaj au pregătit sfaturi pentru a Vă ajuta să prelungiți durata de funcționare a bateriei electromobilului Dvs.

Respectați standardele de funcționare pentru condițiile meteorologice

Bateria unui electromobil va funcționa mai mult dacă respectați regulile pentru condițiile meteo:

  • la caniculă, parcați vehiculul la umbră pentru a preveniți supraîncălzirea la soare;
  • iarna, încărcați bateriile în ăncăperi calde și nu lăsați vehiculele la rece, astfel încât bateriile litiu-ion să nu se răcească și să-și piardă capacitatea sau nivelul de încărcare.

Aplicați o încărcare completă

Când bateria electromobilului este 100% încărcată, vehiculul trebuie utilizat imediat. Este inacceptabil să încărcați complet și să lăsați mașina fără mișcare. Acest lucru va deteriora funcționalitatea. Puteți lăsa o baterie plină timp de cel mult 8 ore. Prin urmare, se recomandă încărcarea completă a vehiculului numai dacă intenționați o călătorie fără întârziere. În restul timpului, opțiunea optimă de încărcare este de 80-90%.

În ceea ce privește încărcarea, trebuie respectate alte reguli:

  1. Utilizați modul de încărcare rapidă nu mai mult de o dată pe zi. Cu acest tip de încărcare, nu ar trebui să existe supraîncălzire.
  2. Descărcați complet bateria o dată la 3-4 luni.
  3. Încărcați vehiculul în mod regulat și nu părăsiți mașina câteva zile fără încărcare sau cu indicatoare sub 30%. Acest lucru va reduce performanța bateriei.

În cazul unei absențe îndelungate, mașina electrică trebuie lăsată conectată la rețea și la un nivel de 50%. Dacă nu există posibilitatea conectării, lăsați-l cu o rată de 80%.

Utilizați numai stații de încărcare de înaltă calitate și utilizați mai des o priză de la domiciliu.

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять