Motorul consumă mult ulei? Service auto pentru schimbul de ulei în Bălți | Автосервис Forsaj в Бельцах

Motorul consumă mult ulei? Service auto pentru schimbul de ulei în Bălți

Motorul consumă mult ulei? Service auto pentru schimbul de ulei în Bălți

Fresh motor oil

Schimbarea uleiului pentru fiecare mașină este un lucru foarte individual. Deși există instrucțiuni clare de la producători cu privire la acest subiect, trebuie luate în considerare și condițiile de funcționare. Pentru motoarele moderne în condiții extreme de funcționare, pe drumurile noastre specifice,  experții Forsaj recomandă schimbarea uleiului la fiecare 10-15 mii de kilometri. În motorul oricărei mașini, uleiul este consumat fără reziduri în timp. Consumul de lubrifiant depinde în mod direct de caracteristicile mașinii. La motoarele standard, nivelul de consum admisibil este de la 0,1 la 0,3% din consumul total de combustibil. Adică, cu un consum de 10 litri carburant, consumul de ulei ar trebui să fie de 10-30  grame la 100 km. Dacă vorbim  despre motoarele turbo forțate, atunci nivelul optim al consumului de lubrifiant va fi de la 0,8 – 3% din consumul de combustibil. Cu cât sunt mai mari turațiile, cu atât se consumă mai mult combustibil și ulei.

Consumul sporit de ulei se poate datora următoarelor motive:

1) Scurgeri externe. Acestea pot fi ușor identificate prin picăturile de lubrifiant de sub mașină. Surse de scurgere:

  • – Etanșarea. Începe să scurgă lubrifiantul din cauza uzurii naturale. Dacă kilometrajul vehiculelor a depășit 150.000 km, atunci este necesar să se verifice integritatea garniturilor de etanșare.
  • – Garnitură sub capacul supapelor. Materialele garniturii se uzează destul de repede. Acest lucru se datorează faptului că partea de sus a motorului este una dintre cele mai fierbinți. La fel și demontarea mecanismului supapei, în timpul reparațiilor, afectează rezistența la uzură a garniturilor.
  • – Garnitură  paletului. Acest tip de scurgere este rar. Apare ca urmare a slăbirii elementelor de fixare și a uzurii garniturii.
  • – Garnitura capacului frontal. Înlocuirea garniturii în acest caz poate fi dificilă.
  • – Etanșarea filtrului de ulei. Acest lucru ar putea fi cauzat de o calitate slabă a filtrului sau de o defecțiune a supapei de ocolire în conducta de ulei.

2) Scurgeri interne. Cea mai ferecventă este scurgerea prin garnitura supapei.

Pierederile de ulei pot   duce la uzura motorului și la defecțiuni. Prin urmare, defecțiunea trebuie remediată la etapă inițială a problemei. Service auto Forsaj oferă servicii de diagnosticare, schimbul uleiului (ulei 5w30, ulei 5 30) și eliminarea scurgerilor.

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять