Experții în service auto vă sfătuiesc cum să optimizați costul prețurilor la combustibil in Moldova | Автосервис Forsaj в Бельцах

Experții în service auto vă sfătuiesc cum să optimizați costul prețurilor la combustibil in Moldova

Experții în service auto vă sfătuiesc cum să optimizați costul prețurilor la combustibil in Moldova

Un motor cu combustie internă pentru automobile funcționează pe baza legii energiei termice. În acest proces, este transformat în mecanic. Sursa energiei de propulsare este amestecul combustibil-aer. Mai mult, este necesar în mod constant și în cantități semnificative. Foarte des, atunci când oferă servicii auto, proprietarii de mașini sunt interesați de modul de reducere a costurilor. Încercăm să clarificăm.

Cine determină consumul de combustibil

Mulți constructori lucrează la rezolvarea acestei probleme. Mai mult, acest lucru durează nu un an. A devenit vizibil. Ultimele modele de mașini moderne consumă mai puțin combustibil.

Dar acest indicator depinde nu numai de designeri. Șoferul însuși dirijează în mod direct consumul de combustibil. Economiile reale sunt de 7-15%.

Stilul de conducere ca prim factor de cost.

Experții au dovedit că, cu cât viteza de deplasare este mai uniformă, cu atât este necesar mai puțin combustibil pentru a conduce. Se consumă de două ori mai repede când:

  • accelerație bruscă;
  • frânare bruscă;
  • conducerea pe un drum de calitate proastă.

Experții recomandă evitarea ambuteiajelor. Totuși, este aproape imposibil. La urma urmei, tocmai din cauza schimbărilor bruște de exploatare poate fi necesare lucrari de lăcătușerie auto, iar combustibilul se consumă exagerat.

Ori de câte ori este posibil, alegeți un drum cu o suprafață bună de asfalt, cât mai intactă posibil. În caz contrar, nu veți putea optimiza prețurile la combustibil.

Transmisie manuală sau transmisie automată?
Mulți experți susțin că cutia mecanica este mai bună decât una automata. Poate că acesta a fost cazul în urmă cu câteva decenii. Dar astăzi situația s-a schimbat dramatic. Acum sistemele automate au fost îmbunătățite la cel mai înalt nivel posibil.

Unele transmisii automate oferă un așa-numit mod „economic”.

Starea mașinii ca altă oportunitate de optimizare

Starea tehnică a mașinii influienteaza în mod direct consumul de combustibil. De aceea, se recomandă efectuarea regulată de reparații auto în centre de service specializate.

Nu permiteți să apară defecțiuni grave, recurgeti la întreținere preventivă.

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять