De ce este important să diagnosticați și verificați alinierea roților? | Автосервис Forsaj в Бельцах

De ce este important să diagnosticați și verificați alinierea roților?

De ce este important să diagnosticați și verificați alinierea roților?

Camberul și convergența sunt două caracteristici importante ale alinierii roților unei mașini. Instalate corespunzator (geometria rotilor), pot imbunatati stabilitatea si manevrarea masinii pe carosabil, pot spori durata de exploatare a anvelopelor si pot reduce consumul de combustibil.

Camberul este unghiul dintre planul roții și perpendiculara pe suprafața drumului. Dacă roata se află pe drum strict vertical, camberul va fi zero. O roată deviată de partea superioară spre exterior are o cambra pozitivă, iar dacă unghiul direcționat spre interior, se vorbește despre o cambera negativă.

Pentru a determina convergența, măsurați distanțele de-a lungul punctelor din față și din spate ale discurilor  roatilor și comparați-le. Dacă roțile sunt paralele între ele, aceasta indică o convergență zero. Dacă distanța de-a lungul punctelor din față este mai mare (roțile arată în direcții diferite), atunci convergența este pozitivă. Convergența va fi negativă în cazul în care distanța de-a lungul punctelor din spate este mai mare decât distanța de-a lungul celor din față (roțile sunt întoarse una spre cealaltă).

Cât de des trebuie verificată alinierea roților?

Siguranța deplasării cu mașina depinde de alinierea corectă a roților. Prin urmare, nu trebuie să neglijați verificarea, mai ales că nu durează atât de mult. Inspecția și calibrarea programată (reglarea geometriei rotilor) se efectuează, de regulă, la fiecare 15-20 mii km sau la fiecare șase luni, la înlocuirea cauciucului. Diagnosticele neprogramate sunt indicate în următoarele cazuri:

  • mașina se deplasează în principal pe drumuri accidentate;
  • uzură sporită anvelopelor;
  • la intrarea într-un viraj se aude un scârțâit al roților;
  • trenul de rulare al mașinii a fost recent reparat;
  • mașina se supune mai dificil manevrelor volanului, plutește în carasobil;
  • Volanul nu este în poziţia zero când conduceţi în linie dreaptă.

Specialistii service auto Forsaj vor diagnostica si calibra calitativ si rapid alinierea rotilor masinii Dumneavoastra. Apelați la +373 78 77 20 20 sau lăsați-vă detaliile în formularul de feedback și  vom reveni cu un apel timp de o zi.

Используются cookie-файлы для наилучшего представления нашего сайта. Продолжая использовать сайт, Вы соглашаетесь с Политикой конфиденциальности.
Принять