Schimbarea sezonieră a anvelopelor este o procedură obișnuită pentru fiecare proprietar de mașină. Toată lumea are o abordare diferită în ceea ce privește schimbarea roților și păstrarea lor în timpul verii. Unii își lasă anvelopele de iarnă în garaj, alții la balcon.
Pentru depozitarea unui set de anvelope de iarnă, se aplică mai multe reguli, nerespectarea cărora poate duce la stare de inutilitate. Respecând condițiile optime de utilizare și depozitare, durata medie de viață a cauciucului sezonier este de 5 ani. În cazul îngrijirii ne adecvate, această perioadă se reduce. Există o concepție greșită, precum că utilizarea directă a anvelopelor duce la uzură. Dar, dacă nu respectați condițiile de depozitare recomandate, este posibil să recurgeți la achiziție neplanificată de anvelope noi pentru a înlocui cauciucul crăpat și deformat.
Luați în considerare procedura de depozitare a anvelopelor:
1) Asigurați-vă că anvelopele sunt în stare bună de funcționare, înainte de a le depozita. Verificați uzura benzii de rulare a cauciucul, verificați roțile dacă nu au denivelări și fisuri. Dacă sunt găsite defecte, merită să cumpărați un complect nou, deoarece este periculos să exploatați astfel de anvelope (piese de schimb auto).
2) Apoi, spălați cauciucul și acoperiți-l cu un conservant, adică un lubrifiant siliconic.
Cele mai bune opțiuni de depozitare sunt un garaj capital, o încăpere de depozitare și un subsol uscat. Razele soarelui sunt cel mai periculos dușman al cauciucului. Anvelopele trebuie depozitate orizontal. Huse de protecție sunt necesare pentru depozitarea anvelopelor în stoc. Puteți folosi pungi cu găuri mici pentru a permite circulația aerului. Cauciucul se plasează pe o suprafață plană, fără denivelări proeminente și ascuțite. Experții recomandă să schimbați poziția anvelopelor la fiecare trei luni, adică să le întoarceți.
Depozitarea corectă a roților asigură securitatea pe drum, respectiv nu neglijați regulile.